11/27/2012

Introducció al món de les plantes


Des de temps antics s’han utilitzat els recursos naturals per curar els problemes de salut que patien les poblacions, però actualment, els productes de l’indústria farmacèutica han ocupat el seu lloc a les farmacioles de la majoria de cases. Aquest treball pretén que la tradició popular d’utilitzar les plantes com a mètode de curació no es perdi, sinó al contrari, que es recuperi, ja que trobar-les està a l’abast de tothom i només fa falta saber identificar-les i conèixer el seu potencial perquè ens siguin útils.

Vaig decidir  fer el treball sobre les plantes medicinals perquè des de ben petita he vist que els pares sempre han optat per aquesta via com a primera opció de curació i ho coneixia a grans trets, a diferència de la majoria de gent de la meva edat, que en saben ben poc o bé gens.

Per això el motiu del treball és ajudar a promoure la curació amb plantes medicinals com una cosa fàcil i eficaç (motiu d'aquest blog), ja que sent conscient de les plantes del teu voltant, veus que hi ha molts dels problemes de salut habituals que utilitzant-ne els principis actius es poden solucionar o si més no minimitzar molt.

Tot i que conèixer la història que ens ha portat a aquest saber avui en dia és també molt interessant, com que un treball de recerca té certes limitacions m’he centrat només en l’ús que actualment es dóna a les plantes.

Desitjo que aquest treball sigui útil a molta gent, que els hi obri la porta cap al coneixement popular de les plantes medicinals que es troben al costat de casa i puguin posar en pràctica aquest saber.

 

3 comentaris:

  1. Ho trobo interessantíssim. Molt simple i molt complert alhora. Gracies per aquest regal.

    ResponElimina
  2. Sara,Enhorabona per aquest treball,sabem que hi has dedicat moltes hores.ens a servirà de guia ,ja que hem descobert plantes que no coneixiem.

    FELECITATS.

    Jordi,Marc,Emi i David.

    ResponElimina
  3. Gràcies per valorar-ho positivament i m'alegro que us faci servei.

    ResponElimina